Тестування системи службового зв’язку Clear-Com

27.06.2023

Наше завдання полягало у перевірці функціональності захищеної системи зв’язку в умовах розподіленого та віддаленого виробництва під час військових дій. Для цього ми створили таку топологію: центральна матриця розташовувалась в офісі компанії Clear-Com у місті Кембрідж (Великобританія), а панелі зв’язку були розподілені на відстані більше 2000 км і знаходилися в різних містах України. До системи зв’язку також підключалися мобільні віртуальні панелі: Agent IC на смартфонах та Station IC на ноутбуках. Усі пристрої працювали в IP-середовищі, а для передачі даних використовувались локальні та мобільні оператори Інтернету.
Під час тесту ми в реальному часі змінювали провайдерів мобільного та локального Інтернету на всіх пристроях, які брали участь у системі. Також проводилися вимкнення живлення та перемикання.


Ми моделювали робочі ситуації, з якими часто стикаються оператори зв’язку в Україні під час війни. Компанія Clear-Com пройшла цей тест відмінно. Швидкість та якість зв’язку були фантастичними. Мінімальна затримка, швидка комутація абонентів – все те, що потрібно для режиму роботи прямого мовлення незалежно від мережі підключення. Чи ви підключені кабелем Ethernet (панелі Clear-Com) або ж ви використовуєте ПК чи ноутбук (Windows, MacOS) з програмним забезпеченням Station IC чи підключаєтеся через мережу Wi-Fi, або ж використовуєте смартфони чи планшети з Agent IC (Android, iOS) – ви перебуваєте в мережі єдиного командного центру, і в режимі “LIVE” вся команда може реагувати на події, що відбуваються інтерактивно, в реальному часі без затримки. Під час тестування всі компоненти системи швидко відновлювалися і поверталися до робочого стану.

Якщо ви бажаєте отримати більш детальну інформацію про наш тест, звертайтеся до наших фахівців використавши форму зворотного зв’язку на сайті або за телефоном, вказаним в розділі “Контакти”.