Кардинальна зміна виробничих процесів для SVT

25.05.2023

Sveriges Television (SVT), національний суспільний мовник Швеції, знаходиться в Стокгольмі та контролює чотири національні канали, які випускають різноманітні програми, зокрема новини, спорт, розваги, дитячі шоу, мистецтво та культуру. Мережа щорічно виробляє близько 2000 годин оригінального контенту форматі HD.

Протягом останніх кількох років SVT неухильно рухався до централізованої віртуальної платформи новинного виробництва щоб підвищити ефективність виробничого процесу, заощадити кошти та покращити співпрацю між членами команди, незалежно від того, де вони знаходяться.
Являючись давнім користувачем відео- та аудіо-технологій Avid, SVT звернувся за допомогою Avid, забезпечити дистанційну роботу та обмін контенту у різноманітних виробничих процесах, забезпечити безпеку та надійність зберігання та доступу до контенту та отримати можливість завантажувати матеріал один раз, а не кілька разів.

«Avid пропонує безпеку та стабільність, які нам потрібні. Ми працюємо майже цілодобово, без вихідних, 365 днів на рік, і ми не можемо дозволити собі, щоб система не працювала», — каже Олоф Аппелквіст (Olof Appelqvist), керівник пост-продакшену SVT.


SVT наразі володіє наскрізним рішенням для виробництва новин на основі платформи управління виробничим процесом Avid Media Central. Системи, файли, проекти та медіа можна використовувати в усій системі всім хто має до неї доступ. Media Central Cloud UX дозволяє членам команди отримувати доступ до контенту через мережу Інтернет із дуже низькою затримкою, усуваючи залежність від фізичної інфраструктури. Журналісти, продюсери, редактори, режисери та інші можуть співпрацювати з будь-якого місця, додаючи, реєструючи, редагуючи та узгоджуючи контент незалежно від того де вони знаходяться: у польових умовах, вдома чи в офісі компанії. Значно скорочується кількість часу, необхідного для того, щоб опублікувати новини в ефірі та на платформах соціальних мереж, оскільки потрібно переміщувати менше файлів з однієї робочої станції на іншу.

«Мати доступ і контролювати всі наші канали розповсюдження інформації є критично важливими, коли ви працюєте з такою кількістю співробітників по всьому світу», — пояснює Андерс Валлін (Anders Vallin), представник SVT. «Нам потрібен дуже жорсткий контроль над тим, хто до чого може отримати доступ, і Media Central дає нам таку можливість».
Фінансова вигода також значна. Оскільки компанія може швидко збільшувати або зменшувати масштаби виробництва залежно від робочого навантаження, вона витрачає лише ті ресурси, які їй необхідні в саме зараз. «В даний момент ми працюємо так, як не могли навіть подумати два роки тому», — каже Валлін.

Відкриття нових можливостей завдяки віддаленому доступу

Спершу компанія керувалась лише виходячи з викликів пандемії COVID, наразі дистанційна робота стала частиною її виробничого підходу.
Під час переходу на нову інфраструктуру SVT дотримувалась обережного підходу, спочатку додавши невелику кількість віртуалізованих робочих станцій Avid Media Composer.
Коли віддалені процеси були запущені, керівники SVT почали розуміти переваги від них. Наприклад, у минулому медіафайли потрібно було копіювати через VPN або на фізичний диск, щоб забезпечити доступ кільком членам команди. Сьогодні він доступний для редагування та миттєвого затвердження через хмару.

«Раніше нам потрібні були люди, які б фактично переміщували апаратне забезпечення та протягували нові кабелі», — каже Валлін. «Тепер ви можете провести сеанс обробки контенту в нашій приватній хмарі. Ми не переміщуємо медіа, ми переміщуємо інтерфейси, і ви можете працювати з будь-якого місця над секвенціями. Ми насправді можемо працювати по-іншому та економніше».

Редактори та журналісти SVT швидко адаптувалися до цього нового способу роботи. Один із редакторів нічної зміни SVT працює в Австралії, але висвітлює національні новини Швеції. Тепер він створює невеликі сюжети протягом ночі, отримуючи доступ до контенту та додаючи голос за кадром через Media Central | Cloud UX, а потім використовує віртуалізований Media Composer для редагування. Використовуючи часові пояси на свою користь, його готові історії транслюються у ранкових новинах SVT.

«Редактори можуть приносити роботу додому, і це не має значення, тому що середовище, у яке вони входять, точно таке ж, як і на робочому комп’ютері», – каже Аппелквіст. «У них немає великих моніторів чи динаміків, але вони можуть отримати весь необхідний контент дуже швидко».

Простіша співпраця зі сторонніми виробниками

Робота зі сторонніми виробниками — це творча свобода, яку SVT надає своїм редакторам, а відкритість платформи полегшує взаємодію між системами. Раніше редакторам доводилося копіювати та експортувати медіафайли, щоб потім їх можна було імпортувати на іншу платформу. Цей процес був неефективним, пов’язаним із проблемами безпеки та схильним до помилок. «Нова платформа справді стала для нас кардинальною подією, тому що вперше за багато років ми відчуваємо, що отримуємо контроль над тими виробничими процесами, які були зовні, особливо коли йдеться про хмарні платформи для обміну та публікації медіа, – пояснює Валлін.

Іншим результатом нових виробничих процесів є те, що SVT може виробляти більше адаптованого контенту, щоб задовольнити зростаючий попит на інформацію на різних платформах мовлення. Компанія змогла збільшити кількість годин виробленого контенту. «Шоу подвоїли з восьми епізодів до 16, і ми тепер маємо ефективний виробничий процес від камери до монтажної станції, тому що для нас немає проблеми нарощувати потужності», — каже Аппелквіст.

Безпека даних

Однією з найбільших переваг оновленої виробничої платформи SVT є безпека зберігання та доступу до контенту. SVT вирішила працювати в приватній, а не в загальнодоступній хмарі, щоб зберегти цілісність роботи своїх журналістів-розслідувачів. «Це стабільна, безпечна система, яка може впоратися з великим робочим навантаженням», — коментує Аппельквіст. «Люди довіряють нам, як суспільному мовнику, надаючи конфіденційну інформацію. Ми не можемо ризикувати витоком матеріалів».

Медіа-сховище SVT також безпечне. Усі редактори безпосередньо підключені до спільного медіа-сховища Avid NEXIS через локальну мережу, оптику або Ethernet. «Ми знаємо, що наш контент надійно збережений, що дозволяє нам впевнено дивитися вперед», — каже Валлін. «Ми можемо зосередитися на тому, що дійсно важливо, бути ефективнішими та створювати більше контенту».

Команда Аппельквіст має великі плани щодо того, як максимізувати використання своїх нових інструментів. Вони з нетерпінням чекають впровадження додаткових функцій, зокрема штучного інтелекту (AI) і метаданих, у MediaCentral | Cloud UX платформа. «Ми зможемо імпортувати більше метаданих, щоб прискорити пошук необхідного матеріалу замість витрачання часу загального перегляду матеріалів», — зауважує Валлін. ШІ також автоматизує деякі рутинні виробничі процеси.

За матеріалами AVID

https://www.avid.com/customer-stories/SVT-Customer-Story?utm_source=marketo&utm_medium=email&utm_campaign=23-all-np-media_matters_newsletter–land&utm_content=dnaor,05DD2023,global,may2023&mkt_tok=NDg2LUVWVS01NTkAAAGLo8SJlz8UaLRUckvy5T8NkpVMrtJSdYQ5dUZhPJnidXMc5hsdq4uY25CDgEdsftB-qEw5_W15_hubXAwEKz4