Imagine Communications модернізує IP мережі Omantel

17.05.2018

Компанія Imagine Communications завершила масштабну модернізацію для Omantel – національної телекомунікаційної компанії Омана. Новітні розробки прискорюють продуктивність та стійкість мереж Omantel за допомогою медіа конвергентної платформи Selenio ™ Media Convergence Platform (MCP).

МЕДІАКОНВЕРГЕНТНА ПЛАТФОРМА SELENIO MCP ВИБУДУВАЛА ІДЕАЛЬНИЙ МІСТ МІЖ SDI ТА IP, А ТАКОЖ МІЖ ТЕЛЕБАЧЕННЯМ ТА ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЯМИ.

Компанія Imagine Communications завершила масштабну модернізацію для Omantel – національної телекомунікаційної компанії Омана. Новітні розробки прискорюють продуктивність та стійкість мереж Omantel за допомогою медіа конвергентної платформи Selenio ™ Media Convergence Platform (MCP).

Телекомунікаційна компанія Omantel стала першим користувачем Selenio MCP. Ця платформа допомагає медіакомпаніям об’єднувати сигнали бейсбенд цифрового аудіо та відео, а також добавляти компресовані та некомпресовані IP медіа сигнали в поточні робочі процеси. Omantel використовує потужність та гнучкість Selenio MCP для прискорення роботи мережі, що об’єднує 55 локацій через виділене оптоволокно для якісного передавання сигналу HD у студії та ТБ-центри по всій країні. Та ж сама платформа підтримує транзитне з’єднання для віддаленого виробництва, в т.ч. для трансляцій спортивних програм та подій національного масштабу.

Новий проект модернізує операції Omantel та переводить компанію із старих технологій на системи синхронної оптичної мережі (SONET) та синхронної цифрової ієрархії (SDH), додаючи мережеві модулі Selenio MCP, які підтримують цифровий та відео сигнал по оптоволокну в рамках одного шасі на 3 рек-юніти. Результат – безперебійний транспорт сигналу в критичних подіях на базі відкритих стандартів по телекомунікаційним та медіа мережам.

Рішення Selenio MCP підтримує IP протоколи та дає можливість Omantel легко працювати через єдиний пристрій для транспорту SDI та MPEG-2 потоків для передачі. Сигнали кодуються або транскоуються по необхідності для оптимізації оптоволоконної мережі Omantel. Стійкість до збоїв забезпечують резервні шляхи.

Окрім подачі сигналів з усіх наземних передавачів Омана, мережа забезпечує умови для прямих ефірів спортивних та публічних заходів на телеканалі. Це надзвичайно надійне рішення скорочує операційні витрати на традиційні ПТС для віддалених трансляцій. Imagine Communications також поставила портативні комплекти для розширення мереж.

«Наша мета – розробка мережі, яка виконає вимоги наших клієнтів, буде ефективною за вартістю та зможе використовувати відкриті телекомунікаційні стандарти,» сказав Саїд Абдулла Ал Аджмі, операційний віце-Президент Omantel. “Imagine Communications – наш стратегічний партнер, який володіє широкомасштабними технологіями, здатними взаємодіяти з телекомунікаційними стандартами для створення подібної мережі, та може надати локальну технічну підтримку. Ключова платформа працює в точності так, як ми передбачали, і ми продовжуємо працювати з Imagine для розширення можливостей та виконання вимог наших клієнтів”.

Анас Ханташ, директор з продажу MENA Imagine Communications, додав: “Ця революційна інсталяція дає Omantel можливість скористатися перевагами IP в реальному часі. Вони будують мережу за останнім словом телекомунікаційної галузі, що відповідає високим стандартам стійкості та послідовності. Selenio MCP вибудувала ідеальний міст між SDI та IP, а також між телебаченням та телекомунікаціями. Клієнти Омантель отримують якість та надійність послуг.”