Чи дійсно IP – для всіх?

22.05.2018

Девід Росс, голова та власник компанії Ross Video, виступив із альтернативною думкою в професійному співтоваристві LinkedIN з приводу IP – найгарячішого тренду останніх та майбутніх років в медіа індустрії. Девід заперечує популярну думку про те, що IP – must have для будь-якого й кожного проекту, наводить вагомі аргументи й нагадує виробникам про відповідальність перед замовниками.

project pic

“Я НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ Є “АНТИ-IP” АГЕНТОМ, АЛЕ Я ВИСТУПАЮ ПРОТИ ДЕЯКИХ ВИРОБНИКІВ ТА ПОСТАЧАЛЬНИКІВ, ЯКІ ЛЕГКО ГРАЮТЬ З ПРАВДОЮ ПІД ЧАС ПРОДАЖУ ТОВАРІВ.”

Девід Росс, CEO Ross Video:

«Чи дійсно IP (SMPTE-2110) підходить для будь-якого проекту? Перш ніж будь-хто скаже, що я якимось чином виступаю проти IP, згадайте, що величезна кількість моїх продуктів вже підтримують 2110, що я купив Coveloz два роки тому та найняв близько тридцяти відео та аудіо IP інженерів, і що я витратив мільйони й мільйони доларів на розробку IP продуктів. Окрім того, ми платимо членські внески в AIMS, входимо до IP “спільноти” та відвідуємо всі ключові зустрічі з цього приводу.

Після всього вищесказаного. Днями я відвідав клієнта, у якого п’ять АСБ обладнані SDI HD системами, і він запланував оснастити шосту. У них великий роутер Evertz EQX і безліч простору. І я був ПЕРШИМ вендором або системним інтегратором, який запропонував побудувати шосту апаратну на базі SDI, ідентичну першим п’яти.

“Експерти” рекомендували клієнтові НЕОБХІДНІСТЬ IP для шостої апаратної і наполягали на тому, що ВСІ продукти для прямих трансляцій, у яких не було нативної підтримки 2110, повинні бути ВІДКИНУТІ в майбутніх тендерах.

Чому?

1. Відразу скорочується кількість учасників тендеру.

2. Вартість і складність проекту різко зростають.

3. Купа непотрібного «клею» SDI-IP

4. АСБ номер 6 буде різко і невідомо чому відрізнятися від АСБ 1-5

Ми, виробники, несемо відповідальність перед замовниками. А не просто продаємо найдорожче устаткування, яке тільки можемо.

Я жодним чином не є “анти-IP” агентом, але я виступаю проти деяких виробників та постачальників, які легко грають з правдою під час продажу товарів.

Ви можете заперечити, що SDI роутер коштує набагато дорожче IP роутера. Це правда про великі матриці. Для менших систем SDI набагато вигідніше. Наприклад, Ross Ultrix FR5 пропонує нативну підтримку UHD відео 144×144, 3000×3000 аудіо з дісембеддингом, обробкою звуку та ре-ембеддингом, з чистим тихим AV перемиканням на кожному виході, синхронізацією кадрів на кожному вході та 100 мультивьюверами (pip), повністю синхронними, в п’яти рек-юнитах менше фута глибиною. Такий рівень інтеграції неможливий в IP сьогодні, просто “дурні” роутери без поняття про відео за визначенням не можуть здійснювати відео процесинг. Все це справедливо для обладнання SDI взагалі для сьогодення.

Якщо ви хочете будувати для майбутнього і можете собі це дозволити фінансово в сьогоденні, тоді IP – прекрасне рішення. Але для систем малого-середнього масштабу не потрібно створювати ілюзію побудови більш дешевих систем сьогодні. Ми не говоримо замовникам, що UHD дешевше HD, тоді чому ми говоримо, що IP підходить “для систем будь-яких масштабів”? Потрібно надати замовнику всі факти, щоб вони зробили власний вибір.”

Під публікацією Девіда розгорнулася дискусія на 91 коментар і триває досі. Хтось назвав його думку «сміливою», на що Девід відповів:

“Як же ми як індустрія дійшли до того, що висловлювання про якусь іншу технології окрім IP як найбільш придатною для деяких замовників, вважається хоробрістю? І це при тому, що 90% обладнання купується в SDI. Десь тут бродить голий король. ”

А що думаєте ви?

Переклала Наталія Карпова, маркетинг менеджер VisionHOUSE